Sportscholen Antwerpen

Opleiding personal coach

Leer stap voor stap hoe je sporters en hobbysporters motiveert en begeleidt. Schrijf je vandaag nog in en start meteen met deze boeiende opleiding personal coach.De opleiding personal trainer is hoofdzakelijk praktijkgericht. Bedoeling is dat je na de opleiding zelfstandig bewegingsbeperkingen kunt opsporen en … Vraag info bij Remotion Training en Motion Acadamy Personal trainer Mechelen


Sportscholen Antwerpen overzicht

Sort.vlaanderen

Verspreid over Vlaanderen zijn er 6 topsportscholen die de studierichting topsport (ASO, TSO en BSO) mogen aanbieden: Antwerpen, Brugge, Gent, Vilvoorde, Hasselt en Leuven. Elke school spitst zich toe op bepaalde sporttakken: voor volleybal moet je in Vilvoorde zijn, voor zwemmen in Antwerpen. Elke school heeft ook zijn eigen topsportschoolcoördinator, die fungeert als schakel tussen de school, de topsportfederatie, de leerkrachten, de trainers en de leerling-topsporters. Het doel van de topsportscholen? De eerste Vlaamse topsportscholen openden op 1 september 1998 de deuren. Ze waren het resultaat van het Topsportconvenant, een gestructureerde samenwerking tussen de onderwijssector en de sportsector, die eerder dat jaar werd ondertekend. Inmiddels zijn de topsportscholen aan hun 18de schooljaar toe. Het succes is door de jaren heen enkel toegenomen: niet alleen is het leerlingenaantal sterk gegroeid ten opzichte van het eerste schooljaar, ook het aantal deelnemende sportfederaties is gegroeid. Er zijn er nu 15.Het doel van de topsportscholen? Beloftevolle jongeren de kans bieden om op een hoog niveau hun sport te beoefenen en tegelijkertijd hun diploma secundair onderwijs te behalen. De leerling-topsporters krijgen elke week minstens tien uren specifieke topsporttraining onder leiding van trainers die door de topsportfederatie aangesteld zijn, aangevuld met 2u lichamelijke opvoeding. Daarnaast krijgen ze specifieke studiebegeleiding en hebben ze het recht om afwezig te zijn, zodat ze kunnen deelnemen aan topsportstages en/of wedstrijden.

Basketbal.vlaanderen
De topsportschool van Basketbal Vlaanderen biedt talentvolle jongeren de kans om secundair onderwijs en basketbal op topniveau met elkaar te combineren. Voor leerlingen van de eerste graad kan dat in 2 middenscholen (in Brugge en in WIlrijk) waar ze naast het gewone lessenrooster nog 6 tot 8 uren extra basketbaltraining krijgen. Vanaf de 2e graad wordt alles gecentraliseerd in de gloednieuwe topsportschool te WIlrijk (Stedelijk Lyceum Topsport). Wekelijks staan er 22 uren basketbaltraining op het programma waar zowel technische, conditionele en tactische elementen aan bod komen.

Alle leerlingen in de 2e en 3e graad verblijven op internaat in de school om de school- en trainingsprogramma’s vlot te combineren.
Samenwerking topsportschool & club

Wedstrijden spelen de leerlingen nog steeds bij hun eigen club. Ze kunnen op vrijdagavond steeds meetrainen in hun eigen club. Indien de leerling op hoog niveau speelt en de club dit wenst, kunnen ook bijkomende avondtrainingen met de club gevolgd worden.

Davidlloyd.be

Op zoek naar een gym in Antwerpen? David Lloyd Antwerpen is de perfecte club om samen met je gezin een aangename tijd door te brengen. Je zult weg zijn van ons geweldige aanbod van activiteiten en faciliteiten die jou en je gezin kunnen helpen om een gezonde en actieve levensstijl te beleven.

Onze club heeft zoveel te bieden: van Pilates en Yoga in Antwerpen tot een schitterende DL Kids ruimte met boeiende en plezante activiteiten voor kinderen, zoals Yoga voor kinderen, Make & Create en Drum Fun. Maar ook fantastische binnen- en buitenzwembaden waar je voluit kan zwemmen en spelen in gezinsverband. Verder zijn er state-of-the-art gym- en fitnessfaciliteiten met ervaren personal trainers en bieden we een enorm aanbod van groepslessen zoals Swim Fit, Pilates en Sufferfest Cycling lessen. Bovendien vind je nergens betere tennisvelden dan bij ons: onze outdoor gravelvelden zijn tien minuten na een regenbui weer klaar voor gebruik.

Kom langs en neem alle tijd om de club te ontdekken. Het eerste wat je ziet als je binnenkomt is de clublounge. Van hieruit zie je het schitterende zuidelijk georiënteerde buitenterras en onze outdoor tennisvelden. Je vindt David Lloyd Antwerpen in een zijstraat van de Prins Boudewijnlaan naast het tuincentrum Aveve en Hotel Ter Elst. Of je nu samen met je gezin samen lekker actief wil zijn of op zoek bent naar een gymruimte met de allernieuwste toestellen, bij ons vind je het allemaal!

Fitness-vinden.be
Hier vindt u een overzicht van sportscholen in Antwerpen. Via deze weg kunt u gratis, snel en eenvoudig fitness vinden bij u in de buurt. Achter elke plaats staat aangegeven hoeveel sportscholen er beschikbaar zijn. Klik op een plaats voor een overzicht van de sportscholen in die betreffende plaats. Voor een overzicht van ALLE sportscholen binnen de provincie Antwerpen, ga naar fitness Antwerpen (21).